​Engineerium


Engineerium er et interaktivt opplevelsessenter på Fornebu. Her kan du utforske naturfaglige fenomener, lære om ulike energikilder og historien til Aker-selskapene og olje- og gasseventyret i Norge.

Vi har 8 møterom som leies ut, og tilbyr ulike aktiviteter for bedrifter, skoler og private grupper. Privatpersoner er velkomne til å besøke utstillingen på egenhånd. På søndager har vi guide i utstillingen, og ulike aktiviteter for barnefamilier.

La elevene dine få være ingeniører for en dag i vårt interaktive læringsspill Engineering Challenge.
Vårt læringsspill om olje og gass, teknologi og innovasjon tilbys for elever på 8. - 13. trinn. Innholdet i spillet er forankret i læreplanverket innenfor både realfag og samfunnsfag, samt utdanningsvalg på ungdomsskolen. Alle skolebesøk på Engineerium er gratis. 

Slik foregår spillet
Elevene introduseres til et nyoppdaget oljefelt i Barentshavet og tildeles ingeniørroller med ulike ansvarsområder. Underveis i spillet blir elevene guidet av en virtuell prosjektleder. De henter inn viktig informasjon om teknologi, olje og gass, og i team utfordres de til å finne innovative løsninger for oljefeltet. Avslutningsvis presenterer gruppen sine planer for utbyggingen som vurderes av den potensielle kunden.

Praktisk informasjon
Engineering Challenge varer i 2,5 timer og tilbys både på norsk og engelsk. Klassen veiledes av en formidler, men vi ber læreren om å være med klassen under hele besøket. Finner du ingen tider som passer, kan du ta kontakt med oss på post@engineerium.no for å tilpasse tidspunkt

Åpningstider:
Mandag - fredag: 08:00 - 17:00
Søndag: 11:00 - 16:00
Lørdag: stengt

engineerium.no

Maiken Frisch