S9 Galleri

Velkommen til vernissage lørdag 2. mars kl. 15.00 - 17.00 / Iris Korsnes, Cicilie Risåsen & Ruta Naujalyte

S9 Galleri åpnet i september 2009 og befinner seg i et hyggelig hjørnelokale på Grünerløkka / Sofienberg i Oslo. Området har de siste årene blitt en svært populær bydel, kjent for sine mange kafèer, gallerier, parker og små butikker. Lokalene består av tre forskjellige rom spredt over to etasjer. Tilsammen 80 m2 med god atmosfære og flyttbar belysning. Vi er et familiedrevet galleri, og noen av oss både bor og jobber på samme adresse som galleriet. For oss og for utstillerene våre (og gallerigjestene også) er dette både hyggelig og praktisk.

Vi mener at vi kanskje byr på det mest varierte og inspirerende programmet i hele galleri-Oslo:
- De langveisfarende fra inn- og utland (Trøndelag, Finnmark, Argentina, Spania, Hellas, Russland, Chile, New Zealand, Iran osv.)
- De nyutdannede og/eller utålmodige.
- De som arbeider med uvanlige kunstformer (Metallkunst, vev, blyglassarbeider, videokunst, installasjon)

Kom til oss og opplev !

Iris Korsnes, Cicilie Risåsen & Ruta Naujalyte

2. mars 2019 til 15. mars 2019

Iris T. Korsnes har bakgrunn blant annet fra scenekunstfeltet. Der begynte hun gradvis å utforske ulike medier som video, lyd, foto og installasjon. Derfra skred det naturlig over til tegning. Korsnes har blant annet en bachelor i estetikk, og en mastergrad i kunsthistorie fra universitetet i Oslo. Hun jobber og bor i Oslo.

Hennes arbeider befinner seg i en grensesone mellom abstraksjon og det figurative, og det er tegningen som står sentralt i hennes kunstneriske virke. For henne representerer tegning øyeblikket eller nuet. Tegnestreken kan planlegges, men også være impulsiv eller intuitiv. Innenfor det abstraherte er hun opptatt av tilfeldigheter som streker og klatter som oppstår underveis (ved et uhell) hvor hun inkorporerer dette i tegningen. Dette skaper nye uplanlagte muligheter. Hun lar seg inspirere av "streker" og former i omgivelsene rundt seg. Hennes arbeider er også ofte ornamentale og repetitive. Jeg jobber oftest i sort og hvitt, noen ganger ispedd med rødt. Tematikker som reflekterer denne utstillingen er den menneskelige fasade, som det skjulte versus det som kan ses/oppfattes, inspirert av subtilitet, rock`n roll, filosofi og politikk.

 

www.iristheres-korsnes.squarespace.com / instagram.com: @iristkorsnes

 

Cicilie Risåsen has been photographing, drawing and painting since 1991. The snapshot is essential to this process. None of the photos are arranged. This does not mean they are random. The raw material for the series is observation charged with tension, possibilities and secrets. Background from Strykejernet Art School, University of Oslo, personal guidance by Roar Werner Eriksen & Markus Brendmoe and The mentorshop program at NORD photography in Oslo. She is currently working at Trafo Kunsthall in Asker.

-How much information is enough to make a picture work? I want alchemy - to remove the unnecessary - to get rid of the stories but preserve the power that comes from them.

472638_407231535969786_1884909911_o.jpg

www.cicilie.com

 

Ruta Naujalyte: My love I will eat You Alive - it’s all about birds and feather inspired creatures. I am living in a part of the world where capitalism is threatening to commercialize every aspect of our lives not excluding the most intimate ones. My work is a celebration of passionate love - a traumatic contingent encounter as opposed to superficial consumerist attitude which offers us "love without the fall".

The collection consists of a series of textile jewelry, objects, poetry, prints and film. Together they form one piece of art which is an expression of passionate love.

 

Link to the Film https://vimeo.com/217223870

 

Velkommen til vernissage lørdag 2. mars kl. 15.00 til 17.00 !

Maiken Frisch